Sidste nyt -

de "allervarmeste" nyheder,

omkring EDR Esbjerg afdeling.

   

   

Nyhederne opdateres selvfølgelig løbende, og mindst 1 gang i ugen. Eventuelle oplysninger eller   

 indlæg der ønskes viderebragt her på siden, kan sendes til redaktionen.

17. december 2017

Nyhederne for uge 50 - I dag er der kun en uge tilbage inden Jul.

Det blev fejret med vores traditionelle Juleafslutning onsdag aften i afdelingen - hvor alle medlemmer var inviteret til julehygge med mulighed for rigtig at komme i træning med indtagelse af de gode og søde sager. Formanden bød velkommen og startede med at overrække pokalen til årets Afdelingsmester i rævejagt - Thomas, OZ1TDS - der havde været hurtigst rundt i de forskellige skove og plantager i jagten på de små gemte sendere. Et STORT Tillykke til Thomas med sejren og den ærefulde titel. 

Havde man ikke allerede været forbi de store fade med hjemmelavede æbleskiver eller gløggtønden var det på tide - for nu skulle der spilles banko om en lang række attraktive gevinster. Hovedgevinsten - en YAESU dual band håndstation blev i al beskedenhed vundet af Kjeld, OZ1FF der straks skulle trykke på

knapperne og se om den virkede :-). Tid til optankning af endnu flere æbleskiver og gløgg (der i år høstede mange kokkehuer) inden vi gik i gang med det amerikanske lotteri og endnu flere gode gevinster - jo, det var helt som det plejer nogen var mere heldige end andre, men i år blev de mange gevinster nu godt fordelt rundt blandt de glade deltagere.

   

Tilbage i 2017 er der nu kun 3 aktivitetsaftener tilbage - i morgen mandag er der åbent på julemandens værksted, tirsdag bygger Tech4Fun videre på arduino robotterne og endelig onsdag er der mulighed for at hjælpe med resterne fra juleafslutningen og ønske hinanden en glædelig jul inden vi holder en velfortjent uges ferie.

      

Redaktionen og Bestyrelsen ønsker alle en rigtig Glædelig Jul og et Godt Nytår - på gensyn i EDR Esbjerg afdeling i 2018.

      

10. december 2017

Nyhederne for uge 49 - Mandag aften blev der arbejdet videre med oprydning på vores lager - og nogle ting sorteret fra - vi kan jo trods alt ikke gemme alt. Så det blev til et større læs til både genbrugspladsen og produkthandleren. Tirsdag tog vores ungdomsafdeling Tech4Fun fat på bygningen af robotarme - ikke bare lige sådan at få alle de mange metaldele sat rigtigt sammen men heldigvis har vi en model at kikke på, så det skal nok også blive et fantastisk projekt :-).

Onsdag skulle der ha' været foredrag men desværre måtte Jan, OZ1ADL melde fra pga. af sygdom. God bedring til Jan - vi prøver at finde en ny dato en gang i det nye år. Heldigvis er vi gode til selv at klarer underholdningen på mødeaftenerne - så vi benyttede bl.a. tiden til at få ryddet lidt op og sågar støvsuget radiorummet, og få noget skrot slæbt ned til bunken på værkstedet.

     
I den kommende uge fejre vi afslutningen på jubilæumsåret med

den traditionelle Juleafslutning for alle medlemmer, familien og venner af huset. Formandsnissen har igen kaldt til samling (ugens billede) med: julehygge, gløgg, æbleskiver, snolder, kager, banko og lotteri over et stort og varieret udvalg af flotte gevinster - hovedgevinsten er en YAESU FT65R Dual band håndstation. Så hold jer endelig ikke tilbage - fyld bilen og tag hele familien med i afdelingen på onsdag - husk nissehue, bankobrikker og lidt lommepenge - gløggen er drikkeklar fra kl.20.00. Udover juleafslutningen er der mandag aften åbent på værkstedet - og det forlyder at der er nogenlunde plads, hvis du skal bruge værktøjet til at kreere en julegave eller måske sat nye beslag på juletræsfoden - der er åbent fra kl. 19.00.

      

På gensyn - alle sammen - til Juleafslutning i EDR Esbjerg afdeling.

    

3. december 2017

Nyhederne for uge 48 - Så kom vi ind i "Julemåneden" og vi nærmer os de sidste aktiviteter i 2017. I denne uge blev der som sædvanligt arbejdet flittigt på værkstedet mandag aften, hvor der blev pakket grej til vores stand på "Dortmunder Amateurfunk Treffen" - DAT. Onsdag var der Almindelig mødeaften hvor vi fik sat den ny erhvervede spectrumanalyser til i radiorummet, og gjort et ihærdigt forsøg på at få et par gamle printere til at virke, så den ene kan erstatte vores gamle kopimaskine, der efterhånden ikke er særlig pålidelig. Fredag pakkede Jan, OZ1INN bilen med de gode overskuds grejer fra lageret og kørte til Dortmund i Tyskland og årets DAT messe. Michael, 5Q5NA / DK5NA og Jan fik lørdag morgen hurtigt pakket ud og gjort klar til de mange besøgende der var på udkik efter en god handel :-).

Kl.09.00 åbnede dørene og det så rigtig godt ud med de mange

der ventede udenfor - desværre var der også en anden messe i nabo hallen - en Antik messe - så de skulle ikke alle ind til os. Det skulle de måske alligevel har været, for udvalget af gammelt og til dels antikt radiogrej var stort  - slet ikke at sammenligne med vores fine sager :-). Der var god gang i handlen og vi kom af med en pæn del af de medbragte grejer, og måske endnu mere interessant fik vi kontakt med nogen der kunne være interesseret i at overtage nogle af de ting som vi har rigtig mange af på lager. Messen i Dortmund er altid et hyggeligt arrangement og der var da også tid til at komme lidt rundt og se på hvad der blev tilbudt på de forskellige stande - og ja, lidt blev der da også indkøbt :-). Hen på eftermiddagen døde det lidt ud - folk havde vist fået brugt deres penge og kl.15.00 begyndte vi at pakke sammen. En hurtig tur rundt i de små gader i Dortmund og så ellers ud på motorvej A1 og den første afkørsel, hvor der blev aflagt et besøg hos Mc D. inden turen igen gik tilbage mod Danmark. Men endnu en rigtig positiv oplevelse og bestemt den lange tur værd - Michael var også glad for at være med igen, og han sender de bedste hilsener til jer alle.

   

Den kommende uge i EDR Esbjerg afdeling fortsætter vi på værkstedet mandag aften - tirsdag er der Tech4Fun og onsdag er der EDR-foredrag. Jan, OZ1ADL kommer og fortæller den fantastiske historie om hvordan arbejdet med at opbygge en superstation i et gammelt hønsehus i Stjær, udviklede sig til at hjælpe med opbygningen af endnu en superstation i Qatar. Til foredraget er der fri adgang for alle uanset medlemskab - så bare mød op - der er siddepladser til de første 60 personer og foredraget starter kl.20.00.

    

Når vi nu er ved tilløbsstykkerne så husk at årets legendariske Juleafslutning er onsdag d. 13. december - med det sædvanlige program og traktement  - for alle medlemmer og hele familien. 

    

På gensyn til EDR Foredrag - nu på onsdag i EDR Esbjerg afdeling.

    

26. november 2017

Nyhederne for uge 47 - Igen en uge med næsten fuldt program. Mandagens værkstedsaften blev brugt i vores kælderdepot hvor der blev ryddet op og sat på plads - det var godt nok tiltrængt og vi er heller ikke færdige endnu, men det hjælper. Tirsdag aften var der Tech4Fun hvor vi dog startede med at "bjærge" den ene ende af vores 160m dipol der var faldet ned - efter 17år var snoren oppe ved fødepunktet knækket. Indenfor igen skulle de unge mennesker ha' været i gang med at bygge robotarme, men et nyt byggesæt var netop ankommet fra Kina så det skulle vi da lige prøvebygge - resultatet - et elektronisk timeglas som det ses på ugens billede. Så bygger vi robotter næste gang :-)

Onsdag var det blevet tid til årets VinterAuktion - og ja, det var ikke de store "kostbarheder" der blev indleveret, men det meste blev da solgt og flere havde mere med hjem end de kom med.

Fredag var der bestyrelsesmøde og ja, det er nok ikke nogen hemmelighed at vores økonomi er presset af de stadigt stigende husleje gebyrer. Nu var der så kommet besked om at vores postboks også skulle stige i pris til 3062,50kr. pr. år - ja, du læste rigtigt over 3000,- kr. for at modtage vores blade og QSL-kort. Et "klogt" hoved hos Postnord har åbenbart fundet løsningen på deres kæmpe underskud - det vil vi bare ikke betale alene. Bestyrelsen har derfor besluttet at vi opsiger vores postboks og opsætter en postkasse på adressen: Rolfsgade 87, 6700 Esbjerg. Det koster kun en postkasse og er så fremadrettet gratis for os. Man skal vist være ansat hos Postnord for at kunne se fornuften i deres vanvittige forretning.

Der blev sat dato på det næste D-certifikat kursus her i Esbjerg - det sker i weekenden d. 27.-28. januar - hvis du skulle være interesseret. Næste års Generalforsamling afholdes - onsdag d. 28. februar og her skal vi blandt meget andet alvorligt ha' vendt vores lokalesituation.

Lørdag fik vi installeret vores juletræ i gittermasten - og samtidig renoveret vores 160m antenne. Det var en kold omgang, med vi nåede da lige at blive færdige inden det igen begyndte at regne :-).

    

Den kommende uge fortsætter vi mandag aften i værkstedet, og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget på forhånd planlagt. Lørdag er afdelingen repræsenteret med en stand på DAT i Dortmund hvor vi endnu engang vil forsøge at komme af med noget af vores overskudsgrej - og hvem ved måske købe lidt godt :-).  

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor julestemningen (i hvert fald i antennemasten) nu breder sig.

    

19. november 2017

Nyhederne for uge 46 - Lørdag var det blevet tid for årets Finale Rævejagt, og efter endnu en rimelig velbesøgt jagtsæson blev afslutningen fejret på behørig vis, med lidt ekstra godt til maven inden sendere og modtagere nu kan holde pause til engang i foråret 2018. Vinder af lørdagens jagt blev Villy, OZ6KH med Anette, OZ1BCC på anden pladsen - rævene var udlagt af Thomas, OZ1TDS og Rie. På ugens billede ses en del af deltagerne under indtagelse af dejlig varm Cocio kakaomælk og lune æbleskiver mm. - endnu en god grund til at deltage :-).

I det samlede resultat for 2017 og de individuelt 10 bedste jagter blev årets Afdelingsmester - Thomas, OZ1TDS. Anden pladsen gik til Bjarne, OZ1CWP og tredje pladsen gik til Villy, OZ6KH.

Et stort TILLYKKE til jer alle - og om ikke før så på gensyn i skove / plantager i 2018.

Ellers ikke det store at berette fra denne uges aktiviteter i EDR Esbjerg afdeling. Den kommende uge fortsætter vi på værkstedet mandag aften, hvor vi skal ha' set lidt på den sidste tids mange nye pakker fra udlandet med elektronik byggesæt og også ha' fundet lidt frem til Vinterauktionen. Tirsdag er der Tech4Fun hvor det gælder servo-programmering.

Onsdag er der auktion - årets VinterAuktion over diverse overskudsgrejer. Så har du noget liggende der bare fylder op, så tag det med og få det byttet ud med noget du måske bedre kan bruge eller byttet til et lille bidrag til "Black Friday" tilbuddene. Indlevering af effekter kan ske fra kl.19.00 - husk tydelig mærkning med kaldesignal eller navn og eventuel mindstepris.

Auktionen starter kl. 20.00 og alle er velkommen - som købere / sælgere uanset medlemskab. 

   

Fredag er der bestyrelsesmøde - så er der noget du mener bestyrelsen skal behandle er du velkommen til at kontakte formanden eller din personlige favorit repræsentant :-).

Ugen slutter med opsætning af vores juletræ i antennemasten - de første forespørgsler er allerede kommet om hvornår det sker - og det kunne måske hjælpe lidt på den yderst mangelfulde belysning af den kommunale parkeringsplads. 

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor der også kan gøres en god handel.

    

12. november 2017

Nyhederne for uge 45 - I dag søndag fik vi skilt den store parabol antenne i Horsens og fragtet den hjem til Esbjerg. Lidt en opgave - den er trods alt temmelig stor. Bjarne, OZ1CWP og Verner, OZ5TG står på billedet foran den ene halvdel og det fortælle vist hel godt at det er en "ordentlig fætter" :-). Antennen er nu sat på lager til vi (forhåbentlig snart) finder et sted den kan opstilles sammen med alt det andet fantastiske grej vi har fået fingre i.

    

Ellers forløb ugen som planlagt - mandag aften var der aktivitet på værkstedet hvor bl.a. en 1GHz spectrumanalyser købt på ATF blev afprøvet. Også en nyerhvervet gravermaskine blev afprøvet - til fuld tilfredshed - så nu skal der rigtig mærkes grej, og spectrum  analyseren bliver nok tilføjet "instrument parken" i radiorummet.

Tirsdag lagde Tech4fun holdet sidste hånd på de små kørende

robotter - og tiden er nu kommet til at vi skal i gang med bygning og programmering af robot arme - det bliver en spændende vinter. Onsdag var der Almindelig mødeaften hvor bl.a. oplevelserne i Odense blev livligt debatteret, og enkelte nyanskaffelser vist frem.

   

Den kommende uge fortsætter vi på værkstedet  mandag aften, onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt - men værkstedet er fuld af store jernkonstruktioner vi skal se om ikke vi kan få presset ind på kælderdepotet. Ugen slutter med årets Finale Rævejagt i Marbæk plantage - lørdag eftermiddag. Mødestedet er på parkeringspladsen ved Marbæk gård og kl.13.00 starter de små sendere. Efter jagten fejres sæson afslutningen på behørig vis med bl.a. varm kakao og lune æbleskiver - derfor vil Bjarne, OZ1CWP meget gerne vide hvor mange der kommer - så han kan købe passende ind. Og skulle du ha' fået lyst til at prøve er du meget velkommen til at deltage - bare du lige fortæller at du kommer og at du er der senest kl.12.30 - så der er tid til at låne det rigtige grej og få lidt instruktion i hvordan man gør - så er du også godt rustet til starten på den nye sæson i 2018.  

   

På  gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med det absolut største fuglebad :-)

    

5. november 2017

Nyhederne for uge 44 - Igen i denne uge lidt forsinkede, men redaktionen skulle jo ligesom en del af afdelingens medlemmer lige en tur til Odense og AFT 2017, for at se om der kunne gøres en god handel samt selvfølgelig for at møde en masse venner og bekendte. Og der blev både handlet (dårligt plads til mere i bilen) og trykket hænder (må nok gå en handskestørrelse ned i morgen) - men igen en rigtig god dag på Fyn :-)

I denne uge i afdelingen var det lidt roligt - efter en lang periode med fuld fart på. Mandag fik vi efterset rotoren til den lille TrailerTower, repareret en styreboks og ryddet lidt mere op på de ting der fylder gulvet. Onsdag var der Almindelig mødeaften her blev der bl.a. sorteret QSL-kort til bureauet, snakket arduino program til servostyring og aftalt nærmere om turen til Odense.

Lørdag blev årets næstsidste Rævejagt afviklet i den regnvåde

Esbjerg Østskov. Dagens vinder blev Villy, OZ6KH med Bjarne, OZ1CWP på anden pladsen - rævene var denne gang gemt af Thomas, OZ1TDS og Rie der hvad sørget for at jægerne fik set mest muligt af skoven - endda med mulighed for et forfriskende fodbad / mudderbad undervejs :-).

Næste - og årets sidste Rævejagt er lørdag d. 18. november. Og som sædvanligt gøres der lidt ekstra ud af Finalejagten i Marbæk plantage. Derfor vil du være med, må du meget gerne give Bjarne, OZ1CWP besked (senest onsdag d. 15. november) så der kan blive købt rigtigt ind af de gode sager. 

  

Den kommende uge fortsætter vi arbejdet på værkstedet. Tirsdag er der Tech4Fun og onsdag er der Almindelig mødeaften. Vi havde godt nok en aftale om et foredrag men det må desværre vente da foredragsholderen er optaget af andre opgaver. Så vi må nøjes med hinandens selskab - og måske gøre lidt grej klar til afhentning af den store parabolantenne. Den skal vi ha´ hentet næste søndag og flyttet til Esbjerg - og ja, skulle du kende et godt sted hvor den kan stå på lager et stykke tid hører Jan, OZ1INN meget gerne nærmere.

  

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet hvor vi ser på muligheder og ikke begrænsninger :-)  

      

29. oktober 2017

Nyhederne for uge 43 - Man skal handle når muligheden byder sig og i denne uge betyder det så at afdelingen er kommet i besiddelse af en 5m parabolantenne :-). Ja, nu rabler det da vist helt, er der nok nogen der mener - men der er god mening med galskaben. En parabolantenne i den kaliber hænger jo "ikke på træerne" og vil være et fantastisk aktiv for nye aktiviteter, når vi har et sted at stille den op - det har vi ikke lige nu - og så må vi jo bare ha' den på lager indtil. Historien kort er at Verner, OZ5TG ved Horsens har fået en ny lidt mindre parabol og bare ville skrotte den gamle !!! - det ville jo være en skam. Inden parabolen "landede" i Horsens blev den brugt af TV2 i Odense - og nu skal den så til Esbjerg. Altså vi skal bare ha' den hentet hjem - og det skal ske inden for den allernærmeste fremtid. Heldigvis kan den skilles ad så den kun er 2,5m høj  og kan transporteres på en

autotrailer - så det burde jo ikke være et problem for en 3-4 friske fyre :-) . Vil du hjælpe med et hente den hører Jan, OZ1INN gerne nærmere fra dig.

   

Ellers i denne uge blev der mandag ryddet op efter sidste weekends JOTA, tirsdag blev der igen programmeret robotter med Tech4Fun. Onsdag orienterede Kjeld, OZ1FF om forløbet af årets RM møde i Odense. En på næsten alle områder glædelig beretning om at landsforeningens "sort seere" er sat udenfor indflydelse, nye tiltag som f.eks. overtagelse af certifikat administrationen fra Energistyrelsen, og at der nu endelig er taget beslutning om at strukturere foreningen så det også kan fungere i virkeligheden. Fremtiden for Landsforeningen EDR tegner lysere end den har gjort i mange år, og nu er der i hvert fald ikke ingen saglige begrundelser for ikke at være medlem, og støtte op om en stærk organisation der arbejder for vores interesser.

Ugens aktiviteter slutter her i weekenden hvor vi er med i CQWW DX SSB contesten - lørdag var der efter solpletternes antal rigtig gode forhold - og der kunne let køres en 3-4 QSO'er i minuttet :-)

- vi må se hvad det bliver til i dag - eller om dagen skal gå med at rydde op efter nattens blæsevejr.  

   

Den kommende uge fortsætter vi arbejdet på værkstedet mandag aften  - gulvet og bordene er næsten ryddet for skrammel (et læs røg på genbrugspladsen i går) så det går igen fremad :-). Onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt, og ugens aktiviteter slutter lørdag med endnu en Rævejagt - denne gang i Esbjerg Østskov - mødestedet er på parkeringspladsen ved Grønnegårdsvej (Bålhytten), 6705 Esbjerg Ø. Og første signal udsendes kl.13.00 - vil du prøve at deltage skal du være der senest kl.12.30 for lån af det nødvendige grej.

Søndag sker der også noget for radioamatører - der er der ATF (Amatør Træf Fyn) i Odense - så måske der kunne aftales noget fælles transport til dette arrangement - onsdag aften.

    

På gensyn i EDR Esbjerg afdeling - stedet med MEGET store planer for fremtiden :-)

   

22. oktober 2017

Nyhederne for uge 42 - JOTA var ugens højdepunkt :-)

Vi startede fredag eftermiddag med opstilling af det store grej vi havde slæbt med til Marbæk - en af de store TrailerTowere, en 3 element yagi til 14MHz og en dipol til 3,7MHz. Indenfor en radiostation med alt hvad hjertet kan begærer og udstyr til Rævejagt og elektronik bygning. Spejderne var mødt talstærkt frem - 41 unge og 19 ledere sørgede virkelig for at der var liv i Hytten. Lørdag morgen efter flaghejsningen gik det for alvor løs ved radioen, i skoven blev der fundet ræve og i et stort lokale blev der bygget små robotter. Om aftenen / natten var der radioløb hvor man skulle finde rundt og løse forskellige opgaver ved hjælp af små håndradioer. Foruden dette var der også muligheder med JOTI - men det gik for de fleste vist ud på at "sænke slagskibe" :-)

Det var igen et rigtig godt arrangement og det var glædeligt at se

en del der også har været med tidligere. Vi glæder os allerede til næste år - selv om vi nu er ved at nå maksimum, for hvor mange der kan være i den største spejderhytte i Esbjerg området.

    

Den kommende uge i EDR Esbjerg afdeling - mandag skal vi ha' ordnet grejet og sat på plads efter JOTA. Tirsdag fortsætter vi arbejdet med de unge i Tech4Fun, og onsdag orientere Kjeld, OZ1FF  om hvad der skete og blev besluttet på årets Repræsentantskabsmøde (RM) i landsforeningen EDR. Man bør jo ikke løbe med rygter - så kom i afdelingen og få alle de rigtige informationer om den fremtidige retningen for hvordan foreningen skal ledes og om hvilke aktiviteter man regner med at drosle ned - og hvilke aktiviteter der skal opprioriteres.

 

Vi fortsætter ved radioen næste weekend - der er CQWW DX SSB contest - og ja, selv om folk også har en masse andre ting der skal passes, vil vi lufte vores kaldesignal i årets største contest.

Vil du være med så aftales hvordan og hvorledes på onsdag i afdelingen.

    

På gensyn til nye aktiviteter i EDR Esbjerg afdeling.

    

 

Arkiverede nyheder.

Arkiverede nyheder fra EDR Esbjerg afdeling - med beretninger og beskrivelser af arrangementer og aktiviteter, finder du i kronologiske rækkefølge på disse sider (vær opmærksom på at disse sider er temmelig store, og at det derfor kan tage lidt tid at åbne dem) :

 

Nyheder fra 2017.

Nyheder fra 2016.

Nyheder fra 2015.

Nyheder fra 2014.

Nyheder fra 2013.

Nyheder fra 2012.

Nyheder fra 2011.

Nyheder fra 2010.

Nyheder fra 2009.

Nyheder fra 2008.

Nyheder fra 2007.

Nyheder fra 2006.

Nyheder fra 2005.

Nyheder fra 2004.

Nyheder fra 2003.