Sidste nyt -

de "allervarmeste" nyheder,

omkring EDR Esbjerg afdeling.

   

   

Nyhederne opdateres selvfølgelig løbende, og mindst 1 gang i ugen. Eventuelle oplysninger eller   

 indlæg der ønskes viderebragt her på siden, kan sendes til redaktionen.

19. januar 2020

Nyhederne for uge 3 - Efter en lang juleferie er det dejligt at få rørt nogle af de muskler, der måske ikke har været så meget i bevægelse på sofaen eller turen rundt om juletræet. Tirsdag fik de unge mennesker på ugens Tech4Fun hold rigtig rørt sig ved filebænken på værkstedet, hvor der blev lavet huller i kasserne til deres lille strømforsyningsprojekt. De var dog svært skuffede da de fik at vide at Allan, OZ1OH havde smidt boret væk til de firkantede huller og de derfor var nød til at file dem ud - som Lukas sagde "det kan man da ikke" - men han blev klogere :-). Desværre er vores værksted ikke egnet til en større gruppe - og helt sikkert ikke til nogen der aldrig før har prøvet at arbejde med en stor søjleboremaskine - men det lykkedes - hullerne var rigtige, i vinkel og alle fingre kom med hjem igen.  

Den kommende uge arbejder vi mandag aften videre på de forskellige projekter på værkstedet - en stor del af dem skulle jo gerne blive færdige inden den nye sæson for PR og udendørsaktiviteter. Tirsdag er der Tech4Fun og i den forbindelse mangler vi noget jernklorid (Ferriklorid) til nogle print (fin ætsekrystal og lignende vil vi helst ikke bruge med ungerne). I gamle dage kunne det jo købes mange forskellige steder, men det kan det ikke længere - og de få der stadig sælger det, tror det er rent guld. Så derfor har du en pose eller bøtte stående i overskud er vi meget interesseret - eller måske kender du nogen på et renseanlæg der kunne undvære et par liter ? Onsdag er der Almindelig mødeaften med mulighed for at deltage i kampen "for at gense bunden i kagedåserne". Småkager, blandet snolder og karameller er klar til at supplere kaffen og de øvrige aktiviteter efter eget valg.

 

Næste forsendelse af direkte QSL-kort til det store udland - via Tyskland (og den lave porto) sker i den kommende uge. Har du nogen der skal med, skal de afleveres senest onsdag til vores

QSL-manager - Svend, OZ1DYI sammen med afregning i DK kroner for forsendelsen.  

     

På gensyn - mandag, tirsdag eller onsdag i EDR Esbjerg afdeling.

    

12. januar 2020

Nyhederne for uge 2 - Først og fremmest Godt Nytår alle sammen og velkommen ikke bare til et nyt år, men og så et nyt årti. I de forløbne 10 år er der sket mangt og meget i vores lille forening, så det bliver spændende hvad de næste 10 år byder på.

Traditionen tro er Galleriet her på hjemmesiden blev opdateret i juleferien - og igen har det været en meget positiv oplevelse at gennemgå billede arkivet for at finde de allerbedste billeder fra udvalgte arrangementer og aktiviteter. Tag selv et kik - og genoplev nogle af sidste års mange højdepunkter i Galleriet.

   

Den forgangne uge startede vi året - mandag aften på værkstedet med igen at sortere indholdet af en bunke pakker fra Asien.

Tirsdag byggede vi VU-meter med Tech4Fun hold F, og onsdag var der mulighed for at prale med julegaverne fra sidste år - noget flere benyttede sig af :-). Torsdag var der afsluttende møde for vores Tech4FunXXL hold. Hvor vi samlede op på de sidste "løse ender" og ellers havde en lille snak om folks forventninger og om de var blevet indfriet. Det var de stort set, så det er jo meget positivt - og vi arbejder fortrøstningsfuldt videre med konceptet - og lykkedes det at finde endnu et par deltagere starter vi næste Tech4FunXXL hold allerede d. 6. februar.

Bestyrelsen tyvstartede dog året med bestyrelsesmøde d. 3. januar - hvor man fik styr på bl.a. programmet for den kommende tid. Bl.a. blev der fundet en dato til årets GF så - der indkaldes hermed til Generalforsamling - onsdag d. 11. marts 2020 kl.20.00 med dagsorden i følge vedtægterne. Foredrag og en mulig lørdags udflugt blev også drøftet - og noget kan du allerede nu se under Aktiviteter - mens der arbejdes videre med andet.  

   

Den kommende uge fortsætter vi mandag aften på værkstedet - der er åbent fra kl.19.00 til 21.00. Tirsdag bygger Tech4Fun hold E videre på den lille strømforsyning, og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt på programmet.

   

På gensyn i 2020 - til mange nye aktiviteter og arrangementer med EDR Esbjerg.

    

31. december 2019

Vi bringer Formandens Nytårshilsen:

        

Om få timer rinder 2019 samt et årti ud. For de danske radioamatører har de sidste 10 år budt på lidt af hvert.

Der har gennem en årrække været uro i landsforeningen EDR, en uro som ser ud til at fortsætte også i de kommende år.

Men hvad der er endnu værre, er den kendsgerning, at vore rettigheder til frekvensspektret er under pres.

I 2019 mistede vi det meste af 13 cm båndet og 9 cm båndet har vi kun på lånt tid.

Et angreb på vore rettigheder til 2 m båndet blev heldigvis afværget ved en fornem indsats fra IARU, den Internationale Amateur Radio Union.

    

Vigtig for den enkelte radioamatørs dagligdag er den lokale aktivitet, som udspilles i OZ5ESB.

Her er der klubaftener med foredrag, værkstedsåbent eller bare hyggesnak over kaffen. Der er udendørsaktiviteter i form af Field Day eller rævejagt.

Flaget vises på den årlige HamDay, Korskro hestemarked, Maker Event på Hovedbiblioteket eller på amatørtræf i udlandet, hvor vi på loppemarkeder skaffer penge til klubkassen.

Uden medlemmer ingen aktivitet. Vore Tech4Fun for de unge mennesker har stor interesse, og som noget nyt har vi startet Tech4FunXXL for de voksne teknikinteresserede.

Ingen radioaktivitet uden certifikat. Derfor afholder vi også i det kommende år kurser og certifikatprøver.

    

Aktiviteterne bæres af bestyrelsen og mange ildsjæle. Retningen for de kommende aktiviteter sættes på den årlige generalforsamling i foråret.

Her har du mulighed for at tage del i og få indflydelse på fremtiden for vores lokalforening i det kommende årti.

  

På bestyrelsens vegne ønsker jeg alle et Godt Nytår og vel mødt i EDR Esbjerg afdeling i 2020.

 

 Vy 73 de OZ1FF, Kjeld

21. december 2019

Nyhederne for uge 51 - Så blev det endelig tid til en veltiltrængt Juleferie - efter et meget travlt efterår, hvor vi har haft forskellige aktiviteter næsten hver eneste dag siden september. Onsdag var der Juleafslutning for alle medlemmer og hele familien - og ja, der var da et par enkelte stole i overskud, men ellers var alle pladser omkring de veldækkede borde besat med glade og forventningsfulde deltagere. Efter formandens velkomst hilsen blev vandrepokalen til årets vinder af Afdelingsmesterskabet i Rævejagt 2019 overrakt til Villy, OZ6KH der igen i år var hurtigst til at finde de små ræve godt gemt rundt i skovene - et velfortjent bifald (håndstøj) fra forsamlingen. Der blev "guffet" løs af de hjemmelavede æbleskiver og den varme gløgg - og så var vi ellers klar til at spille banko - om et lille bjerg af fine gevinster. Hovedgevinsten var også i år en YAESU FT- 4XE Dual band

håndstation - den vandt Tanja, der nu helt sikkert er ved at udfylde tilmeldingsskemaet til det næste D-certifikat kursus :-). Efter banko spillet - lidt mere gløgg og flere æbleskiver, småkager og snolder var der lotteri - om et nyt bjerg af fine gevinster. Laust og Nynne hjalp med at trække de mange heldige vinderlodder op af posen - og de var ubestikkelige - vistnok, deres mor blev i hvert fald ikke snydt :-). Men gevinsterne blev nu godt fordelt og de fleste kunne tage hjem med et eller andet nyt under armen - og i hvert fald med sukkerdepoterne fyldt helt op, klar til at fejre jul.

  

De kommende 14 dage er der juleferie og afdelingen er lukket - men bare rolig, vi starter igen mandag d. 6. januar 2020 kl.19.00 i værkstedet, og tirsdag er der Tech4Fun (hold F). Onsdag er der Nytårs kur, med mulighed for at komme og prale med julegaverne - vi skal også se om det er muligt at gøre et indhug i resterne fra juleafslutningen -). Torsdag afslutter vi det første Tech4FunXXL hold med en opsamling på de ting vi har bygget - virker det hele, eller er der ting vi lige skal ha' rettet.

   

Fra alle os til alle jer - ønskes en Glædelig Jul og et Godt Nytår - på gensyn i 2020.

   

15. december 2019

Nyhederne for uge 50 - Juleforberedelserne er nu kommet ind i den afsluttende fase, alt skal være klar til et par fridage og en masse god mad :-). De fleste er også så heldige at der venter et mindre bjerg af hårde pakker under juletræet.

I Esbjerg er hårde pakker efterhånden ikke noget særsyn - også uden for sæsonen - den asiatiske "julemand" sender i hvert fald en lind strøm af gode sager til vores aktiviteter - bare i den nu forgangne uge er der kommet 7. Og ja, vi må nok indrømme at de ikke kommer under grantræet - men bliver flået op, lige så snart pakke buddet har sluppet grebet :-).

Mandag blev sidste uges "høst" gennemgået og sorteret - og der var også tid til at bygge videre på et par prototyper. Tirsdag blev der igen bygget juletræer med de unge. Onsdag gik snakken om bl.a. antenner og indholdet i vores forskellige computere blev

opdateret og forbedret. Torsdag fik deltagerne i Tech4FunXXL liv i deres små robotter - okay, et par stykker arbejder lidt med at få deres pc'er til at "snakke" med Arduinoen, men det skal nu nok  lykkedes. Om det så også lykkedes til at flytte pebernødder må tiden vise - men skumnissemænd klarer de uden problemer.

     

Den kommende uge fortsætter arbejdet på værkstedet, mandag aften. Tirsdag er der Tech4Fun for de unge - og så, onsdag - vores traditionelle Juleafslutning for alle medlemmer og hele familien. Julemanden er allerede så småt begyndt at puste sig op, gløggen er klar til at blive varmet, snolder poserne / kasserne venter på at blive lukket op osv. alt er som det plejer. Altså "alle mand af huse" og afsted til julehygge, banko, lotteri og hvad der ellers hører sig til  - nu på onsdag. Gløggen og de hjemmelavede æbleskiver vil være serveringsklar lige omkring kl. 20.00.

Torsdag slutter vi året af med den sidste omgang Tech4FunXXL i 2019 - inden møblerne dækkes med lagner, og vi holder en velfortjent Juleferie.

     

På gensyn alle sammen - til Juleafslutning i EDR Esbjerg afdeling. 

      

8. december 2019

Nyhederne for uge 49 - Mønterne klingede og gode sager skiftede ejere ved onsdagens auktion. Og det er vist en del år siden vi har haft så mange radioer "under hammeren" - okay, en stor del af dem var LMR radioer, men de kan jo programmeres om hvis det er det man ønsker. Men ellers et varietet udvalg - og mange spændende sager - bare lige til information til de stakler der ikke kunne byde med, og nu må andet steds hen og købe de manglende julegaver til den aktive radioamatør :-).

Ellers fra ugens aktiviteter: mandag blev der arbejdet på lageret i kælderen - og ja, et par dage endnu vil det nok tage inden det hele er sat på hylder (og skramlet er smidt ud). Tirsdag byggede Tech4Fun holdet juletræer til ophæng og torsdag startede Tech4FunXXL holdet på at bygge robot arme - så f.eks. pebernødderne kan blive mekanisk afhentet i skålen :-).

Den kommende uge er der åbent på værkstedet mandag aften - udfordringen denne uge bliver nok et forsøge på at få ryddet arbejdsbordet så det er klart til næste års opgaver og projekter. Tirsdag bygger Tech4Fun (hold F) juletræer og onsdag er der Almindelig mødeaften uden noget specielt planlagt - men vi skal bl.a. ha' fundet bingopladerne og brikkerne frem, så vi er klar til årets Juleafslutning for alle medlemmer og hele familien - onsdag d. 18. december. Torsdag bygger Tech4FunXXL videre på de små robotter.

    

Tech4Fun fylder efterhånden en del, ikke kun her i den ugentlige nyhedsopdatering og på kalenderen - og det ser ud til at vi har fundet det helt rigtige koncept. Så er opgaven bare at få gjort opmærksom på mulighederne uden vi bliver "løbet over ende". Tech4FunXXL  kurset er færdig her i begyndelsen af januar - og allerede er der interesse for at vi starter et nyt kursus i februar (rigtig positivt). Men for at vi kan starte et nyt hold skal der bruges en 3-4 deltagere mere - så kender du et godt sted at reklamere lidt hører Jan, OZ1INN gerne om dit forslag.

    

På gensyn til de forskellige aktiviteter - også i den kommende uge - i EDR Esbjerg afdeling.

        

1. december 2019

Nyhederne for uge 48 - Endnu engang blandede vi os i den tyske sæson for indkøb af julegaver og "Must Have" artikler - med vores stand på lørdagens DAT messe i Dortmund. Som sædvanligt var messen godt besøgt og rigtig mange kendte ansigter og nye kunder kikkede forbi vores stand, for at se på det varierede udvalg af bedre brugt grej. Nogle af dem hev sågar "muldvarpen" op og investerede i nogle af godterne - så helt forgæves var det ikke at bruge de mange timer på at kører frem og tilbage :-).

Alt i alt en rigtig hyggelig messe med en masse glade mennesker og meget skal gå galt for at vi ikke kommer tilbage i 2020.

   

Ugens øvrige aktiviteter i foreningen var koncentreret om at få pakket de "gode sager" og Tech4Fun / Tech4FunXXL. I vores

kælderdepot fik vi mandag aften "gravet ind" os forbi indgangen og ind til hylderne - med alle mulige forskellige ting og sager. Noget skal gemmes til senere brug - men noget skal hentes frem til vores årlige VinterAuktion i den kommende uge. Onsdag var der Almindelig mødeaften og blandt aktiviteterne for de fremmødte var bl.a. neddeling af tomme papkasser - det tog næsten 30minutter at få dem til at passe til genbrugscontainerens åbning .-)

  

Den kommende uge fortsætter vi arbejdet på lageret mandag aften - tirsdag er der Tech4Fun for de unge. Og så onsdag "svings hammeren" over bedre brugt grej og udstyr - årets VintetAuktion. Indleveringen af effekter starter kl.19.00 - og alle kan indlevere relevant udstyr og tilbehør indenfor elektronik, radio og computer (skrammel, skrot og store blandende kasser vil dog blive afvist). Effekterne skal mærkes tydeligt med navn eller kaldesignal og eventuel mindste pris. Selve Auktionen starter kl.20.00 - og ja, byder man højest, vinder man og betaler hammerslagsprisen - sælgeren betaler 15% i salær. Alle effekter (uden undtagelser) skal fjernes umiddelbart efter sidste hammerslag og betaling.

Torsdag er der Tech4FunXXL - her er vi kommet frem til en sidste del af pilotprojektet og deltagerne skal i gang med at bygge og programmere Arduino robotter :-).

    

Check hylderne for overskudsgrej - og så ellers afsted til VinterAuktion - nu på onsdag i EDR Esbjerg afdeling.

     

24. november 2019

Nyhederne for uge 47 - Nøjagtig en måned til juleaften og overalt tændes julelysene. Vi holder os selvfølgelig ikke tilbage, så nu er der igen julelys i vores gittermast. I år var det lidt nemmere end tidligere, på grund af de forskellige arbejder på fritidscenteret  (vinduesudskiftning osv.) har træet ikke været demonteret . Så den er nok lidt tør i granen - men det ses nu ikke når det er mørkt.

 

Et af ugens andre højdepunkter skulle ha' været SDR / Arduino foredraget onsdag med Bjarne, OZ1CWP men desværre er Bjarne blevet syg og kunne ikke komme, så det må vi ha' til gode til engang i det nye år. I stedet blev der tid til lidt snak i de bløde møbler, og på værkstedet var der tid til at se lidt på beholdningen af de forskellige gode sager, der gemmer sig i alle kasserne. Kasserne er et helt kapitel for sig selv - for vi har løbende købt 20

eller 30stk. - men sidste år var der tilbud, så der blev købt 50stk. for så skulle vi jo ikke tænke på det mere....øøhheee nu er der kun 5 tilbage, der ikke er fyldt med gode sager ssååhhee :-)

    

Den kommende uge er der mandag nok ikke nogen på værkstedet - men på lageret i kælderen, hvor vi pakker til vores stand næste weekend på DAT messen i Dortmund - lidt gode sager til den kommende VinterAuktion kunne jo også dukke frem fra bunkerne. Tirsdag er der Tech4Fun - hold F og onsdag er der Almindelig mødeaften. Torsdag er der Tech4FunXXL for de voksne - ESR testerne skal færdigbygges og testes. Fredag går turen så sydpå med mål i Dortmunder Westfallenhalle og vores plads (4211-4214) hvor vi stiller op og gør klar til den store messe der åbner lørdag kl.09.00. og den store hal 6 forhåbentlig fyldes med et købelystent publikum :-).

  

På gensyn i Esbjerg - eller måske Dortmund i den kommende uge.

            

Arkiverede nyheder.

Arkiverede nyheder fra EDR Esbjerg afdeling - med beretninger og beskrivelser af arrangementer og aktiviteter, finder du i kronologiske rækkefølge på disse sider (vær opmærksom på at disse sider er temmelig store, og at det derfor kan tage lidt tid at åbne dem) :

 

Nyheder fra 2019

Nyheder fra 2018.

Nyheder fra 2017.

Nyheder fra 2016.

Nyheder fra 2015.

Nyheder fra 2014.

Nyheder fra 2013.

Nyheder fra 2012.

Nyheder fra 2011.

Nyheder fra 2010.

Nyheder fra 2009.

Nyheder fra 2008.

Nyheder fra 2007.

Nyheder fra 2006.

Nyheder fra 2005.

Nyheder fra 2004.

Nyheder fra 2003.